TJÄNSTER

Stora Profylaxkursen: 2 tillfällen á 3 timmar

Pris: 5.200 kr (Friskvårdsbidraget kan utnyttjas)

Plats: Hemma hos dig/er - det är bra att förbereda sig på den plats du känner dig mest trygg och planerar att vara i första eller alla skeden av din förlossning


Syftet med att ses två gånger är att hinna processa information, material och övningar mellan tillfällena. Det ger utrymme för mer reflektion, vi hinner gå igenom desto fler praktiska verktyg och ni ger er själva mer tid för "team-buildning" tillsammans med en erfaren doula, kroppsterapeut och holistisk tränare. 


Lilla Profylaxpaketet: 1 tillfälle, 4 timmar

Pris: 3500 kr (Friskvårdsbidraget kan utnyttjas)

Plats: Hemma hos dig/er


Bokning: Sker via kontaktformuläret och tillsamman bokar vi tid som passar.


PRIVAT PROFYLAXKURS


Vi kan planera och skaffa oss de bästa förutsättningarna även om vi inte alltid kan kontrollera utfallet av en förlossning. Du som föder kan med fördel ta del av information och verktyg för att föda tryggt och på dina villkor. Det finns mycket du som stödperson kan göra och du har en otroligt viktig roll så att den födande kan äga sin förlossning!


I en profylaxkurs går vi igenom:

 • Känslor & tankar: Vi går igenom förväntningar kring förlossningen och pratar om de känslor och tankar som dyker upp för att ni ska känna er trygga och börja formulera vad ni önskar, vill och behöver inför, under och efter er förlossning. Ni får tillgång till förlossningsförberedande frågor som kan användas som grund i samtal och ge en fingervisning i vilka praktiska moment vi ska fokusera på. 

 • Födandets fysiologi: Vi går igenom de olika faserna i födandet, hur vårt autonoma nervsystem fungerar i relation till födandet och hur vi optimalt stöttar den fysiologiska- och mentala processen. 
 • Sjukhusets rutiner: Ni får information om Patientlagen, vilka rutiner förlossningsklinikerna generellt tillämpar och hur vårdkultur kan influera en förlossning. Allt för att ni ska känna er trygga i det ni kan komma att möta under er förlossning och lättare kunna navigera i termer och beslut. 
 • Aktiv Baby och vardaglig rörelse: Praktiska övningar och rörelse som utförs under graviditeten för att bebis ska välja att lägga sig mer optimalt inför födseln. Aktiv Baby kan även användas under förlossningen vid behov. 
 • Smärtlindring & stöd: Vi går igenom farmalogisk smärtlindring såsom epidural och lustgas, och icke-faramlogisk smärtlindring såsom akupunktur, massage, vatten och akupressur. Andning, förlossningspositioner, miljö, FUR eller Dykmetoden, motiverande inställning och flera andra verktyg berörs efter era önskemål. 
 • Golden hour & amning: Vi pratar om hur ni vill möta ert barn för första gången och amningen. 

 • Förlossningsbrev: Ni får förslag på hur ett förlossningsbrev kan struktureras upp och möjlighet att få hjälp att formulera innehållet. 
 • Öronakupressur: Avslutningsvis sätts en behandling av NADA i öronen för att balansera kroppen inför förlossning. 


Tillsammans skapar vi en uppfattning om den födandes behov och önskemål så att partner/stödperson är väl förberedd att stötta den födande under hela förlossningen. 

HYRA FÖRLOSSNINGSPOOL


Hos oss kan du hyra förlossningspool av det välkända märket

Birth Pool in a Box


Poolerna är gjorda i ekologiskt material för professionellt bruk, har uppblåsbart golv och pall, flera handtag, dryckeshållare och du kan reglera höjd på poolens kanter. När du hyr ingår:


 • Hygieniskt engångsskydd: Liner storlek Regular
 • Vattenslang (giftfri) 10 meters – 1/2 ″ (12mm) för fyllning och tömning av vatten
 • Termometer för vattenfödsel – med anpassad skala för vattenfödsel.
 • Håv – Använd för att avlägsna hår, hinnor, blod eller avföring innan tömning av vattnet.
 • Universella krankopplingar
 • Halkmatta – En matta i standardstorlek som du kan kliva på på ett säkert sätt när du går in i och ut ur poolen.
 • Golvskydd – Skyddar golvet och poolen
 • Elektrisk dränkbar vattenpump 230V – Tömmer poolen på ca 45 minuter genom den medföljande slangen.
 • Gynekologiska handskar
 • Bruksanvisning


Storlek Regular pool:

Längd x bredd: 193 x 165cm

Invändig höjd: 69cm

Pris: 2.200 kr


Uthyrningsperiod: 2 veckor före bf till 3 veckor efter bf. 


Hämta/lämna: Du hämtar och lämnar poolen på Balance4You i Täby. Skickas ej. Vid hämtning får du en genomgång av poolen och vi bokar en tid för avlämning. 


Bokning: Sker via kontaktformuläret.

AKTIV BABY


Aktiv baby handlar om att skapa balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament. Detta görs genom att den gravida gör enkla övningar ensam eller tillsammans med någon. När det finns balans skapas mer plats och bebisen lägger sig därmed i optimala positioner. Många bebisar som ligger i säte eller tvärläge kan vändas till huvud ner, med hjälp av Aktiv Baby eftersom det inte är en slump att bebis lagt sig så. Bebis lägger sig så som hen får mest plats!


Under förlossningen har bebisen en aktiv roll i att föda sig själv där hen ska göra olika rörelser neråt i förlossningskanalen. För att kunna göra detta smidigt behöver det vara balans i livmoder, bäcken, muskler och ligament. Här kan Aktiv Baby användas med fantastiska resultat! Aktiv baby kan göra att förlossningen går framåt snabbare, att bebisen sjunker neråt och roterar, minska smärtor och minska antalet kejsarsnitt och instrumentella förlossningar.

Pris:

850kr - 60min

GRAVIDMASSAGE


På en justerbar 'BodyCushion' ligger du behagligt eftersom den ställs in efter just din mage. Vi kan hjälpa dig med lindrigare besvär men även ge dig tips om hur du ska förhålla dig till svårare foglossning under graviditeten. Vi ger även tips och råd om avlastning av rygg och bäcken i vardagen. Massage för dig som väntar barn ska vara skön, avkopplande och både smärtlindrande och förebyggande. Denna behandling kan utföras under alla veckor av din graviditet. 

Pris:

900kr - 60min

760kr - 45min

KURSER


GRAVIDPILATES - är en effektiv och säker metod som med sina kontrollerade övningar och sitt stora fokus på andning hjälper dig att stärka upp både den posturala och bäckenbotten-muskulaturen, samtidigt som den ökar kroppskännedom, rörlighet och välbefinnande som kan gynna förlossningsarbetet och återhämtningen efter födseln! Gravid Pilates är säkert att utföra under alla tre trimestrar!

Kurs: 5ggr - 1650kr, 6ggr - 1980kr


MAMMABABY PILATES - är en säker träningsform för att stärka dina inre & djupa magmuskler samt din bäckenbottenmuskulatur. Klassen fokuserar på de förändringar din kropp utsatts för under graviditet och förlossning. De hållningskorrigerande övningarnas syfte är att återfå bålstabilitet samt träna sätet och överkroppens styrka. Övningar för hela kroppen utlovas! 

Kurs: 8ggr - 1760kr, 9ggr - 1980kr


BEHANDLINGEN HJÄLPER VID


 • Stress
 • Beroende- och abstinenstillstånd
 • Sömnstörningar
 • Ångest– och orostillstånd
 • Depressiva tillstånd

NADA ÖRONAKUPRESSUR


Öronakupressur är en behandlingsmetod där punkter i örat stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. Genom att påverka en bestämd punkt i örat som motsvarar och står i relation till ett visst organ, en kroppsdel eller en funktion kan man förebygga sjukdomar, behandla sjukdomar och ge smärlindring.


NADA (National Acupuncture Detoxification Association) användes 1970-talet för att behandla abstinens hos missbrukare. Idag används NADA vid olika former av beroende men också vid oro, ångest och sömnstörningar och är vanligt förekommande i svensk sjukvård, socialtjänst och kriminalvård.


Hur går behandlingen till?
NADA-protokollet innefattar en punktkombination av 5 bestämda punkter i örat. Öronakupressur motsvarar öronakupunktur men istället för nålar används kul- eller fröplåster. Den lilla kulan eller fröet ger ett kontinuerligt tryck på punkten vi vill behandla och kan sitta kvar 6-10dagar eller så länge som plåstret sitter kvar. Optimal effekt ges vid upprepad behandling 1gg/veckan i 6-10 veckor, men de flesta upplever effekt efter första behandlingen. Metoden är smärtfri och utan bieffekter, det ställs inga krav på samtal och tar ca 15min. 


Forskning visar att öronakupressur/-akupunktur påverkar det autonoma nervsystemet mer än vad kroppsakupunktur gör och det kan vara en av förklaringarna till att just öronbehandling är extra effektivt vid just stress, oro, depression och sömnsvårigheter.
Vid NADA öronakupressur har man sett positiva effekter på bl a stressproblematik, högkänslighet, oro, ångest och depression.
Med NADA påverkas de kemiska ämnena där det uppstår obalanser pg.a stress, oro, depression och sömnlöshet. Nivåer av serotonin, oxytocin, GABA och kortisol balanseras, vilka är samma substanser som anti-depressiv medicin arbetar med.

Pris: 500kr


KLASSISK MASSAGE


Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i bl.a. axlar, rygg och nacke. Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Massage är även utmärkt i förebyggande syfte och i rehabiliterande ändamål.

Pris:

900kr - 60min

760kr - 45min

PERSONLIG TRÄNING PILATES


Personlig träning vänder sig till dig som har beslutat dig för att investera i dig själv och din hälsa! 


Jag arbetar med Pilates och annan funktionell styrke- och rörlighetsträning. Har du andra önskemål? Tveka inte att höra av dig!


Målsättningen för dig som klient kan variera i det oändliga. Eftersom alla har olika behov varierar upplägget. PT-processen börjar oftast med ett första tillfälle bestående av ett samtal kring dina behov och målsättningar. Detta leder sedan till en rekommendation om vilket upplägg som passar just dig. 


Pris:

1gg, 50min - 950kr

5ggr, á 50min - 4.500kr

10ggr, á 50min - 8.500kr 


Träning för mig innebär rörelse, hälsa och en livsstil och det gäller att hitta rätt balans för att detta ska vara roligt, givande, utmanande och hållbart. Att sätta upp mål och bryta ner det i delmål är viktigt för att bibehålla motivationen och faktiskt kunna mäta utvecklingen i din träning. Vi har alla olika förutsättningar och våra mål bör vara därefter. Jag brinner för att hjälpa dig formulera mål och ge dig verktyg att förverkliga dem! 

PERSONLIG MAMMATRÄNING


Första tillfället är en konsultation där vi gör en analys av magmusklernas status genom palpering av buken och testar musklernas funktion i olika positioner och övningar. Vi undersöker om det finns en diastas eller dysfunktion och arbetar sedan i övningar för att hitta optimalt muskelengagemang.


Vi tar sedan fram 2-3 övningar specifikt för dig och din problematik som du tar med dig som hemträning tillsammans med information som ska hjälpa dig i din återträning.


Pris "Mamma - Konsultation magmuskler, bäckenbotten & återträning":

1 gg, 60 min, 950:-


Pris vid köp av klippkort "Mamma - Personlig återträning":

3×50 min 2430:- (810 kr)

5×50 min 3950:- (790 kr)

7×50 min 5390:- (770 kr)

10×50 min 7500:- (750 kr)


Varför Personlig Mammaträning?

Efter graviditet och förlossning är det inte ovanligt att magen har svårt att "dra ihop sig" igen. Pga ökad belastning och tryck under graviditet och förlossning spänns bukmusklerna ut och bäckenbotten försvagas. Ibland blir en mer eller mindre kvarstående delning av "den vita linjen" (linea alba) och försvagning av bäckenbotten. En delning kallas rectus diastasis, många nyblivna mammor kallar det "mammamage". 


Vi bör träna genom 3 faser som följer grundläggande rehabiliteringsprinciper:

1. Återträning – hitta, aktivera, kontrollera.

2. Grundträning – utmana styrka, balans, rörlighet, teknik som bygger upp och förebygger skador.

3. Normalträning – utveckla, förbättra och bibehålla.


Återträning av bålstabilitet, bäckenbotten och hållning sker med individuellt anpassade övningar för att hjälpa kroppen att läka och förbereda kroppen på fortsatt träning. Denna träning kan du starta med direkt inpå förlossningen då den hjälper kroppen att läka samtidigt som den förbereder dig för fortsatt träning. De flesta behöver 3-4månader med denna träning.


Det är av yttersta vikt att "skynda långsamt" och det primära är att kunna aktivera den djupast liggande transversala muskeln och bäckenbotten. Detta kan ta mer eller mindre lång tid - men musklerna finns där. 


Vikten av att anpassa övning efter individ är A och O då alla har olika förutsättningar beroende på bl a status av magmuskler, problematik eller hur bebis har legat i magen. Syftet med personlig mammaträning är att få guidning i att hitta rätt och optimalt muskelengagemang, succesivt stegra träningsupplägget, öka belastning eller byta övning när du fått en automatisering av muskelengagemanget.